Esküvői fotózás katalógus - rendelés, árajánlatkérés

(Az esküvői fotózás árajánlatkéréshez regisztráció nem szükséges!)
Érdemes ajánlatot kérnie! Esküvői fotósok többsége nem csak a
katalógusban szereplő megyében vállal esküvői fotózást.

Esküvői fotózás szabadban vagy műteremben?

E-mail Nyomtatás

Erre a kérdésre nem létezik objektív és mindig érvényes válasz. Mindkét helyszín mellett találhatunk meggyőző érveket, ezért idejében érdemes végiggondolnuk, hogy számunkra melyik az ideális.

A műtermi fotózás mellett szól, hogy nem befolyásolja az időjárás. Kültéren, szélsőséges időben nehézségeket okozhat az, hogy a fotózás alanyai fáznak vagy éppen a hőségben csurog róluk a víz. Az esős vagy szomorkásan borús időjárás is negatív irányba befolyásolhatja az elkészülő képek minőségét. Ha az esküvő helyszinének közelében nincs olyan kültéri helyszín, amely alkalmas volna a fotózásra vagy túl nehézkes lenne az odajutás, érdemesebb műtermi fotózásban gondolkodni.

A műteremben a téma jobban bevilágítható és a képek minőségéhez is hozzá tehet az, hogy a fotós saját „világában” otthonosabban, magabiztosabban mozog. A műtermi képek mindig beállítottak, nagyon nehéz ezek között a körülmények között a természetesség érzését biztosítani.

A szabadban készült fényképek utolérhetetlen előnye a miliő, a természetes környezet szépsége és hangulata. A tereptárgyak (sziklák, dombok, fák, bokrok, ágyások) kiváló hátteret nyújtanak a beállításokhoz, a napfénnyel való játék pótolhatatlan, és varázslatos hangulatot köcsönözhet az elkészülő fényképeknek. Ha nagy csoportos fotókat szeretnénk készíttetni, a műterem méretei gátat szabhatnak a terveinknek. A két lehetőség között valószínűleg anyagi különbség is adódhat, hiszen a kültéri fotózás bizonyos esetekben nem igényel külön anyagi ráfordítást, míg a műterem bérleti díja borsos lehet (de ez fordítva is előfordulhat).