Esküvői fotózás katalógus - rendelés, árajánlatkérés

(Az esküvői fotózás árajánlatkéréshez regisztráció nem szükséges!)
Érdemes ajánlatot kérnie! Esküvői fotósok többsége nem csak a
katalógusban szereplő megyében vállal esküvői fotózást.

Esküvői fotózás több stílusa

E-mail Nyomtatás

Az esküvői fotózás manapság már nem csak az események valósághű megörökítéséről szól. Az elkészülő képeken keresztül sokféle hangulat és kiegészítő érzelem kommunikálható. Mivel egyszeri és megismételhetetlen eseményről van szó, nagyon fontos, hogy az emlékül maradó fotósorozat ne váljon unalmassá, idejétmúlttá, hanem sok év után elővéve is szórakoztasson. Ezt szolgálják az esküvői fotózás területére belopózó különböző fotózási stílusok.

 

Alapvetően két irányt külön böztetünk meg, a dokumentarista és az illusztratív irányzatot. A dokumentarista fotózás során a fotós észrevétlen dolgozik, úgy örökíti meg az eseményeket, embereket, hogy nem befolyásolja a témát. Folyamatos odafigyelést és koncentrációt igényel a fotóstól, akinek át kell élnie az eseményeket, ahhoz, hogy a megfelelő témákat meglássa és olyannak tudja megmutatni, amilyenek. Ezek a fotók se lehetnek szárazak és érdektelenek, ellenkezőleg, a szerepük az, hogy úgy örökítség meg az eseményeket, az arcokon megjelenő érzelmeket, ahogy azok természetes módon létrejöttek. Másodpercek alatt kell tudniuk jó képet szerkeszteni úgy, hogy nem befolyásolhatják az eseményeket.

Az illusztratív vagy glamourfotózás során a fotós folyamatosan instruálja az alanyokat. Ezért a pár részéről is aktív közreműködést igényel, ami a nem ehhez szokott embereknek sokszor nem könnyű. Állóképesség és önbizalom szükséges ahhoz, hogy mindenféle körülmény ellenére is teljesíteni tudjuk a fotós kéréseit és a beállított pózok még természetesnek is hassanak. A jó glamour képekhez szükséges a fotós jó szeme, kreativitása és emberismerete, karizmája.